All for skimboarding

Cart:

0 item(s) - € 0,00
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Wave

Wave Skimboards

Wave Skimboards hebben een waterbestendige kern van piepschuim, met daarrond een omhulsel van glasvezel of koolstofvezel. Op het eerste gezicht lijken het wel surfplanken, maar wave skimboards zijn dunner, kleiner en hebben doorgaans geen vinnen.

Om grip te krijgen op je wave skimboard kun je een laagje was aanbrengen (net als bij het surfen), maar vaak zijn er ook foam pads aangebracht. Wave skimboards hebben, net als flatland skimboards, een rocker (buiging aan de voor- en achterkant, soms ook langs de zijkanten), die je nog kunt aanpassen (bijvoorbeeld een hogere voorkant), dat is afhankelijk van jouw voorkeuren en het model. De ideale lengte van het board is afhankelijk van het gewicht van degene die er op gaat rijden. Vaak zie je dat het bord tot borsthoogte van de skimboarder komt, dat is ideaal. De platen zijn meestal ongeveer 1,5 cm dik en wegen ongeveer 1-2 kg.

Wave Skimboarding

Je begint met wave skimboarden door naar de waterlijn te redden, op het bord te springen en dan door te glijden tot je een volg tegenkomt, die je weer terug naar het strand voert. De kleinere omvang van een wave skimboard (vergeleken met een surfplank) geeft je een grotere wendbaarheid, waardoor de uitvoering van mooie sprongen en trucs wordt vergemakkelijkt.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.