All for skimboarding

Cart:

0 item(s) - € 0,00
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Flatland

Flatland Skimboards

Flatland skimboards hebben een kern van hardhout en zijn verder opgebouwd uit laagjes hout die bijeen worden gehouden door waterbestendige lijm; het geheel is stevig samengedrukt en daarna afgewerkt met polyurethaan lak. Dit is de basis, met moderne techniek kun je je skimboard succesvoller maken.

Flatland skimboard techniek

De kern van een skimboard wordt vaak beschermd door High Pressure Laminate (HPL), hetgeen wordt aangebracht op de boven-en onderkant van het bord, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en stevigheid van het bord en de trekkracht van het water beperkt. Die trekkracht is wel wenselijk bij de bovenkant van het skimboard, dat geeft de skimboarder grip en controle. Hiervoor kunnen piepschuim pads (foam grip pads) op de bovenkant worden geplaatst.

Een ander belangrijk ding in de skimboard-techniek is de zogenaamde rocker, een knik in de boeg (de neus) van het skimbord, soms ook langs de zijkanten. De rocker zorgt ervoor dat je beter kunt sturen over het water en gemakkelijker trucs kunt uitvoeren.

Flatland skimboards zijn er in standaardmaten (ongeveer 100-105cm), maar er bestaan ook flatland skimboards met afwijkende afmetingen, die nog beter passen bij je eigen postuur en gewicht. De borden zijn meestal ongeveer 1 cm dik en wegen zo’n 3 kilo.

Flatland skimboarding: twintip en directional

Flatland skimboards laten je prachtig glijden over het wateroppervlak, maar stellen je ook in staat om skateboard-trucs te doen, bijvoorveeld ollies en shove-its. Omdat ze zo stevig en stabiel zijn kun je deze boards ook gebruiken op speciaal daartoe ontworpen obstakel en skimboardbanen.

Flatland skimboards kunnen verschillende vormen en uitvoeringen hebben. De twee belangrijkste zijn: Twintip, waarbij de neus en de staart hetzelfde zijn en je dus in twee richtingen kunt bewegen, heel handig voor trucjes, en directional, met een aparte neus en staart, ideaal voor lange afstanden.

5 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

5 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst